Uppryckning behövs vad gäller återvinningsrummet

Vi har återkommande problem med diverse föremål som felaktigt lämnas i återvinningsrummet eller läggs i fel kärl vilket förorsakar tilläggskostnader för sophantering och extra arbete för styrelsen.

Som namnet säger är rummet avsett för att slänga material, företrädesvis förpackningar, som kan återvinnas enligt vad som framgår av anvisningarna i rummet.

Grovsopor såsom lastpallar, elartiklar, stekpannor och kastruller, strykbrädor eller porslin och keramik hör inte hemma i återvinningsrummet

Lär dig källsortera - här är information om vad du får lämna:

Plastförpackningar: Flaskor, burkar, frigolit, plastpåsar mm. Töm påsen för att underlätta återvinningen

Pappersförpackningar: Pastapaket, sockerpåsar, mjölkpaket, äggkartonger, toarullar, wellpapplådor m.m. Alla förpackningar ska vara rengjorda och hopvikta.

Metallförpackningar: Konservburkar, sprayburkar, kapsyler, lock, aluminiumfolie mm. Vik in vassa lock och se till att föremålen är rengjorda.

Glas: Rengjorda flaskor och burkar. Tag av kapsyler, lock, korkar etc.

Tidningar: Dags- och veckotidningar, kataloger m.m. Observera att kuvert ska läggs läggs i hushållssopor (innehåller klister).

Batterier: Endast sådana för hushållsbruk. Ej större batterier typ bil- och båtbatterier.

Belysningskällor: Glöd-, halogen- och ledlampor samt lysrör.

Matavfall: Organiskt matavfall som läggs i bruna matavfallspåsar.

Grovsopor och stora emballage får du själv ta till återvinningsstation. Om du har hjälp med att slänga material i återvinningsrummet måste du se till att informera om dessa regler.

Nu måste vi hjälpas åt!

Med vänlig hälsning

/Styrelsen